Photosculptures Bekijk groter

Photosculptures

9789078068891

Verkrijgbaar

Fotowerken van Adam Popo, met een inleiding van Martijn Doolaard.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 24p.

Meer informatie

Photosculptures, fotowerken van Adam Popo, met een inleiding van Martijn Doolaard.
Deze schrijft in zijn inleiding onder meer: '...Eigenlijk raak ik de affiniteit met het achterwerk op zich geheel kwijt, ik moet het zien te ontwaren tussen een hoeveelheid overweldigende vormen, rebelse kleuren die schreeuwen om verdiende aandacht en structuren die verwarren en verwonderen tegelijk. Plots besef ik dat het sculpturen zijn geworden. Als gevormd door de handen van een bijzonder kunstenaar die ze met volledige toewijding, zorgvuldig en geduldig naar zijn ultieme vorm toe kneedt. (...) De ontmoeting met deze juweeltjes gevangen op het overgevoelige fotopapier heeft mij verward, vertederd en zeker niet onberoerd gelaten...'

Auteurs

Adam Popo

Adam Popo [1945, Amsterdam] richtte in 1967 de fotoclub de Veenpuyen op; in 1968 vond hun eerste tentoonstelling plaats bij drukkerij Sigfried in Amsterdam. Het bleek tevens de laatste. Maar de passie voor fotografie bleef onverminderd. Vijfenveertig jaar later, in 2013, heeft Adam Popo bij Galerie Baudelaire in Antwerpen zijn eerste solotentoonstelling.


Martijn Doolaard

Martijn Doolaard (1966) studeerde af aan de opleiding Fotografie van de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Hij is werkzaam als autonoom fotograaf in het Zeeuws-Vlaamse Hoek.