Wat zie ik? Bekijk groter

Wat zie ik?

Amsterdam. stad van foto's

9789078068808

Verkrijgbaar

Circa 280 onvermoede foto's van Amsterdam, vastgelegd door een veertigtal gerenommeerde Amsterdamse fotografen. Van 1930 tot het begin van deze eeuw, met een accent op de jaren 50, 60 en 70.

Meer details

22,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 344p.

Meer informatie

Circa 280 onvermoede foto's van Nederlands hoofdstad: verrassende en vervreemdende beelden, afkomstig uit de archieven van het Maria Austria Instituut/MAI, en vastgelegd door een veertigtal gerenommeerde Amsterdamse fotografen: Maria Austria, Eva Besnyö, Louis van Beurden, Carel Blazer, Hein de Bouter, Fred Brommet, Hans Buter, Dirk Buwalda, Hans Dukkers, Rebekka Engelhard, Hennie Henriët, Taeke Henstra, Paul Huf, Wubbo de Jong, Henk Jonker, Nico Koster, Frits Lemaire, Wim van der Linden, Philip Mechanicus, Onno Meeter, Max Natkiel, Boudewijn Neuteboom, Particam, Jaap Pieper, Sem Presser, Annelies Romein, Jutka Rona, Kees Scherer, Bert Sprenkeling, Nico van der Stam, Waldo van Suchtelen, Ed Suister, George Verkuil, Jan Versnel, Johan Vigeveno, Cor van Weelde, Ad Windig, Bram Wisman, Eli van Zachten en Wim Zilver Rupe.

Voor dit boek is een keuze gemaakt die loopt van 1930 tot het begin van deze eeuw, met een accent op de jaren 50, 60 en 70. Het is fascinerend te zien hoe in de loop van de tijd niet alleen de mens, het mensbeeld en de stad veranderen, maar ook de visie van de fotograaf, het camerastandpunt en de wijze van fotograferen.

"Hoe tijdgebonden is de stad, is de mens in de stad? Soms lijkt lang geleden veel dichterbij dan vroeger, dan weer lijkt het nabije verleden heel ver weg. De verstreken tijd heeft weliswaar invloed op de herkenbaarheid van sommige locaties, maar de foto's in dit boek kunnen alleen in Amsterdam zijn gemaakt...", schrijft Jessica Voeten in haar boeiende inleiding.
Titus Yocarini schetst in het nawoord een beeld van de geschiedenis van het Maria Austria Instituut. Van elke fotograaf is een korte biografie opgenomen.

Auteurs

Jessica Voeten