De stem van Loes Bekijk groter

De stem van Loes

Portret van dementie

9789491738807

Verkrijgbaar

Deze fotocollages laten zien en misschien voelen hoe het voelt om te lijden aan de ziekte dementie. Een portret van dementie en een hommage aan Loes. Loes is haar meisjesnaam.

Meer details

36,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 304p.
Extra 21 x 15 cm

Meer informatie

Serie Kleine Stemmetjes - deel #2

Een tijd terug werd bij Loes beginnende dementie vastgesteld, wat volgens Loes niet waar was. Toch werd op sluipender wijze alles anders. Ons huis kromp, de wereld kromp en haar stem vulde zich met verwarring, angsten en het zoeken naar een oplossing. Loes’ echtgenoot Jos: Ik heb geprobeerd haar uitspraken zo mooi mogelijk te verbeelden. Mijn mooi, ik heb geen ander mooi. Woorden geschreven op leeg gemaakte gezichten van filmsterren uit haar jeugd. Loes was en is ook een filmster. Vele sterren. Er worden namen genoemd. Mama, papa, zussen, broers en mijn naam. De uitspraken komen uit een tijdspanne van zo’n twee jaar. Thans is haar praten verkruimeld tot een begin van een zin die niet wordt afgemaakt en zacht wordt uitgesproken, een volgende fase.
De stem van Loes laat zien en misschien voelen hoe het voelt om te lijden aan de ziekte dementie. Een portret van dementie en een hommage aan Loes. Loes is haar meisjesnaam.

Gerelateerde titels

Auteurs

Jos Houweling

Jos Houweling (1943-Amsterdam) Woont in Amstelveen, Nederland. Werkzaam als kunstenaar en eerder als docent in het kunstonderwijs. Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. 1976 – 2010. Initiatiefnemer van One Minute Videos. Jos Houweling maakt fotoboeken. In de jaren 70 drie boeken, waarvan het 700 Centenboek, het bekendste, met 66.000 verkochten exemplaren. De originele fotocollages van het 700 Centenboek zijn opgenomen in de collectie van Centre Pompidou, Parijs. Een allergie zorgde voor een tijdelijk einde aan zijn fotografie, tot de komst van de digitale fotografie. Dank! In de laatste jaren zijn er negen fotoboeken verschenen bij Voetnoot, Amsterdam/Antwerpen. Ieder fotoboek heeft een eigen thema. Van voetbal, portretten afval, Amsterdam, veranderingen, kunstgenot, televisie remakes, nieuwe vrienden tot Zing/Sing.