Televisie Remakes Bekijk groter

Televisie Remakes

9789491738616

Verkrijgbaar

Ca. 200 collages gemaakt met foto's van het televisiescherm. Televisiebeelden stilgezet en gehergroepeerd tot andere visuele verhalen. Televisie zoals die niet is bedoeld.

Meer details

37,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 204p.
Extra 29,8 x 21 cm

Meer informatie

Jos Houweling: Televisie Remakes bestaat uit foto's gemaakt van het televisiescherm. Voordeel: je hoeft voor het maken niet de deur uit. Op de eerste pagina's televisiefoto's uit de jaren tachtig, drie voetbalfoto's komen uit 2018, de rest uit 2019. De televisie was voor mij een rusteloze muze met te veel gezichten: soms leerzaam, soms een bron van hoofdpijn. In Televisie Remakes zijn de televisiebeelden stilgezet en gehergroepeerd tot andere visuele verhalen. De televisie uitgekleed en voorzien van een nieuwe jas. Televisie zoals het niet is bedoeld. Aanbeveling: gelieve bij het kijken in Televisie Remakes het geluid van de televisie uit te zetten...

Auteurs

Jos Houweling

Jos Houweling (1943-Amsterdam) Woont in Amstelveen, Nederland. Werkzaam als kunstenaar en eerder als docent in het kunstonderwijs. Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. 1976 – 2010. Initiatiefnemer van One Minute Videos. Jos Houweling maakt fotoboeken. In de jaren 70 drie boeken, waarvan het 700 Centenboek, het bekendste, met 66.000 verkochten exemplaren. De originele fotocollages van het 700 Centenboek zijn opgenomen in de collectie van Centre Pompidou, Parijs. Een allergie zorgde voor een tijdelijk einde aan zijn fotografie, tot de komst van de digitale fotografie. Dank! In de laatste jaren zijn er negen fotoboeken verschenen bij Voetnoot, Amsterdam/Antwerpen. Ieder fotoboek heeft een eigen thema. Van voetbal, portretten afval, Amsterdam, veranderingen, kunstgenot, televisie remakes, nieuwe vrienden tot Zing/Sing.