Wachten Bekijk groter

Wachten

(fotoboek met gedichten en romanfragmenten van Rodaan Al Galidi)

9789491921957

Verkrijgbaar

Een noodzakelijk fotoboek met portretten in zwart/wit van vluchtelingen die al maanden en soms jaren in overvolle asielcentra op het startschot van hun procedure wachten. Daarnaast symboliseren ook conceptuele beelden het lange wachten. De foto’s zijn gelardeerd met gedichten van Rodaan Al Galidi en met fragmenten uit zijn romans Hoe ik talent voor het leven kreeg en Holland.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 80p.

Meer informatie

Opnieuw moeten duizenden vluchtelingen langdurig wachten op de behandeling van hun asielaanvraag. Langdurige asielprocedures hebben om verschillende redenen nadelige gevolgen voor asielzoekers. Zij kunnen tijdens de asielprocedure hun gezinsleden niet naar Nederland laten overkomen, zij hebben slechts toegang tot een sobere vorm van opvang en beperkte mogelijkheden tot dagbesteding. Verder kunnen zij nog niet beginnen aan hun inburgering in Nederland. Langdurig wachten in onzekerheid kan bovendien leiden tot psychische klachten, terwijl psychische zorg in die periode voor asielzoekers niet altijd voor handen is.

Wachten is een noodzakelijk fotoboek met portretten in zwart/wit van vluchtelingen die al maanden en soms jaren in overvolle asielcentra op het startschot van hun procedure wachten. Daarnaast symboliseren ook conceptuele beelden het lange wachten. De foto’s zijn gelardeerd met gedichten van Rodaan Al Galidi en met fragmenten uit zijn romans Hoe ik talent voor het leven kreeg en Holland.

Gerelateerde titels

Auteurs

Mona van den Berg

Mona van den Berg is sinds 2015 hoofdredacteur en uitgever van een (doorlopende) serie bijlagen voor Trouw en de Volkskrant. Daarnaast werkt ze als freelance fotografe voor deze kranten en voor o.a. Al Jazeera, The Guardian, Vrij Nederland en Het Parool. Haar stijl van fotografie is herkenbaar: rauw en werkelijkheidsgetrouw. In 2014 won ze de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie Binnenland Documentair behaald en in 2020 in de categorie Nieuws Internationaal met de serie ‘Gevlucht naar Colombia’.