All By Myself Bekijk groter

All By Myself

9789491738715

Verkrijgbaar

Een uitgebreid overzicht van het werk dat Martijn Doolaard van 2000 tot 2021 creëerde. Door zijn beelden te bewerken creëert hij een afwijkende werkelijkheid waarmee hij uit is op ambivalentie, ontregeling en bevreemding. 

Meer details

65,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 400p.
Extra 21 x 21 cm

Meer informatie

All By Myself biedt een uitgebreid overzicht van het werk dat Martijn Doolaard van 2000 tot 2021 creëerde. Doolaard bewerkt zijn beelden zodanig dat een nieuwe representatie, een afwijkende werkelijkheid ontstaat. Hij is uit op ambivalentie, ontregeling en bevreemding.

In 2020 verraste Doolaard [*1966] vriend en vijand - en niet in het minst zichzelf - met een nieuwe reeks volledig in kleur: Dans met mij - after Bram Vermeulen. Een gesmaakte uitstap zo bleek, want kort nadien kwam er een even kleurrijk vervolg: Au revoir: after Gilbert Bécau

De queeste van een visuele dichter
Doolaard is een zoekende fotograaf, immer op drift in een zelfopgelegde visuele queeste. Hij werd al een 'wichelaar', een 'flaneur' of een 'sporenzoeker' genoemd en dat is niet zonder reden. Om het metafysisch of ontologisch uit te drukken zou je kunnen stellen dat Doolaard op zoek gaat naar de waarheid achter de beelden die hij zelf gecreëerd heeft. Zijn belangrijkste wapen om tot die waarheid te komen, is de metamorfose of transfiguratie, in de letterlijke betekenis van gedaanteverwisseling of manipulatie van de vorm, aldus Laurent De Maertelaer in zijn inleiding.

Inleiding: Laurent De Maertelaer - Teksten: Laurent De Maertelaer en Eric Min - Vertaling: Michele Hutchison

Auteurs

Martijn Doolaard

Martijn Doolaard (1966) studeerde af aan de opleiding Fotografie van de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Hij is werkzaam als autonoom fotograaf in het Zeeuws-Vlaamse Hoek.