Transiency Bekijk groter

Transiency

9789491738722

Verkrijgbaar

Zwart-witfotowerken, met een korrelig en aanraakbaar aspect. Eenzame naaktmodellen die niet alleen zichzelf zijn, maar ook staan voor een begrip, een stemming of een sfeer.

Meer details

35,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 124p.
Extra 19 x 29,7 cm [staand]

Meer informatie

Met zijn nieuwe reeks Transiency [Vergankelijkheid] heeft de Belgische fotograaf Jef Paepen niet voor de gemakkelijkste weg gekozen: met een minimum aan middelen – een eenzaam naaktmodel onder, achter en over schermen, in lagen en structuren die uitermate tactiel aanvoelen, maakt hij zijn punt. Iedere vrouw die in beeld wordt gebracht, is niet alleen zichzelf maar staat ook voor een begrip, een stemming of een sfeer die de toeschouwer vertrouwd voorkomt en zo betreden wij het terrein van de allegorie. De zwart-witfotowerken dragen titels als Tolerance (cover), Authenticity, Honesty, Devotion, Hope, Joy, Serenity, Melancholy, Confidence…

Door de vele structuurlagen, die behoedzaam als lakens of spiegels over en onder elke figuur worden gelegd, krijgen de beelden een korrelig en aanraakbaar aspect, als houtskool of pastelkrijt. We blijven kijken naar dit eindeloze spel van handen en blikken, naar huid als marmer en wolken en zee. Meer nog dan zijn eerdere werk is dit project een afgeronde serie met een sterk inhoudelijke en formele samenhang.

Inleiding: Eric Min [NL/ENG]
Nawoord: Freddy Van Vlaenderen [NL/ENG]
Engelse vertaling: Michele Hutchison

Fotowerken van Jef Paepen worden in augustus, september en oktober 2021 getoond op twee locaties in België.
Tentoonstelling ‘Transiency’ is te zien bij Galerie Baudelaire te Antwerpen van 22 augustus tot 18 september 2021.
Tentoonstelling ‘Le goût de l’éternel’ is te zien tijdens de Internationale Fotobiënnale Oostende van 4 september tot 24 oktober 2021.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jef Paepen