Nightmares

9789491738586

Verkrijgbaar

Ca. 450 recente fotowerken van de Nederlandse kunstenaars Paul & Menno de Nooijer, afkomstig uit zeven animatiefilms, die samen een flipboek vormen. Een zoektocht naar de essentie van het leven.

Meer details

35,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijVoetnoot
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's480p.
Extra20 x 12 cm

Meer informatie

Nightmares bevat ca. 450 recente fotowerken van de Nederlandse kunstenaars Paul & Menno de Nooijer. 'Nightmares' is een zogeheten flipboek. Alle foto's zijn afkomstig uit de gelijknamige reeks animatiefilms waar Paul & Menno sinds 2019 aan werken. De foto's gaan bewegen als je de pagina's van achteren naar voren van je duim laat afglijden, zodat de kijker de illusie van een film krijgt. Er zijn foto's uit zeven animatiefilms opgenomen: Menno's Head, Peeper #1, Peeper #2, Peeper #3, How to Make #2, Swimmers en Painters.

Gedreven door persoonlijke gebeurtenissen werken Paul & Menno de Nooijer onafgebroken aan een zoektocht naar de essentie van het leven. Deze queeste heeft emotionele en zware maar ook mooie en grappige kanten. Sinds 2019 zijn nachtmerries het onderwerp van hun fotografische en filmische werk, hetgeen soms tot dramatische of angstaanjagende beelden leidt. Persoonlijk en universeel tegelijk.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Paul & Menno de Nooijer