Zelf Bekijk groter

Zelf

9789491738463

Verkrijgbaar

Met Zelf treedt Andrea Voigt voor het eerst naar buiten als fotograaf. In 25 portretten 'verbeeldt' zij zichzelf: serieus, maar ook met humor.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 70p.
Extra 21 x 17 cm - tweetalig Nederlands-Engels

Meer informatie

Met Zelf treedt Andrea Voigt voor het eerst naar buiten als fotograaf. In 25 portretten 'verbeeldt' zij zichzelf: serieus, maar ook met humor.
Net als in haar poëzie - van Andrea's hand verschenen drie dichtbundels als ook twee romans - draait het bij haar om verbeelding. Haar fotowerken, met titels als 'Denkvrouw', 'Zaagvrouw', 'Boevrouw', 'Patvrouw' om er maar een paar te noemen, sluiten aan bij de gedichten in haar laatst verschenen bundel: 'Plankvrouw'.

'Andrea Voigt stilt haar honger ongehoord gretig in een wilde zoektocht naar de immer fel begeerde antwoorden op universele vraagstukken. Zoals eerder in haar poëzie gebruikt ze daarvoor haar eigen waarachtige ZELF,' schrijft fotograaf Martijn Doolaard in zijn inleiding in het boek. '...Voigt verstopt zichzelf achter talloze maskerades. Durft ze zich niet te laten aanschouwen? Of toont ze juist meer door het weglaten van verkenningspunten op zoek naar de eigen verkenningspunten? Ze zit er blijkbaar goed, daar achter die façade,' zo vervolgt hij. 'Ze kijkt niet, maar wel ernstig. Ze verbeeldt zich, maar niet te veel. Ze is kwets- en ongenaakbaar. Ze laat ons in twijfel...'

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Andrea Voigt

Andrea Voigt (1968) is schrijver, dichter, vertaler en poëzieredacteur. Met de bundel Plankvrouw komt ze voor het eerst uit bij Uitgeverij Voetnoot.
De dichteres zoekt steeds meer de eenvoud om in woorden en tussen regels door te vatten hoe mensen in het leven staan en denken: met onlogische sprongen, zijpaden, smoezen, zelfreflectie, vluchtpogingen, schieten, blinde vlekken en godzijdank ook humor.
Eerder verschenen van haar de dichtbundels De tempel van Saturnus en Serveer de makrelen en de prozawerken Augustus in Parijs en Los van de schittering.