Further Complications Bekijk groter

Further Complications

9789491738418

Verkrijgbaar

Nieuwe fotowerken van Martijn Doolaard met een inleiding van Laurent De Maertelaer. Fotografie als gedaanteverwisseling, op het scherpst van de snede tussen het onwerelds en het onvergankelijke.

Meer details

29,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 86p.

Meer informatie

Nieuwe fotowerken van Martijn Doolaard met een inleiding van Laurent De Maertelaer.

In Further Complications tast Martijn Doolaard [1966] de uiterste grenzen van de portretfotografie verder af. Zijn nieuwe reeks van een twintigtal portretten dompelt de kijker opnieuw onder in een duister en grotesk universum. Doolaards onderwerpen - geïsoleerde zielen gekweld door existentiële dilemma's - worden drastisch bewerkt en vervormd. Met zijn digitaal penseel transformeert hij de onttoverende werkelijkheid van de originele foto's tot penetrante beelden die finaal meer weg hebben van een schilderij of een aquarel in grijstinten.
Doolaard heeft niet de ambitie om een fotografische realiteit weer te geven: hij zoekt het kantelpunt waarop de identiteit van het geportretteerde individu overhelt naar een meer primitieve, unheimische vorm. Het resultaat is een expressief schimmenrijk dat confronteert, ontregelt en aangrijpt. Fotografie als gedaanteverwisseling, op het scherpst van de snede tussen het onwerelds en het onvergankelijke.

Limited edition

Auteurs

Martijn Doolaard

Martijn Doolaard (1966) studeerde af aan de opleiding Fotografie van de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Hij is werkzaam als autonoom fotograaf in het Zeeuws-Vlaamse Hoek.