Le goût de l'éternel Bekijk groter

Le goût de l'éternel

9789491738364

Verkrijgbaar

20 zwart-wit fotowerken van Jef Paepen, geïnspireerd op Les Fleurs du mal van Charles Beaudelaire. Inclusief de gedichten van Baudelaire. Inleiding door Eric Min.

Meer details

27,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 102p.
Extra 21 x 27 cm

Meer informatie

Le goût de l'éternel bevat twintig zwart-wit fotowerken van de Belgische fotograaf Jef Paepen. Hij heeft zich hiervoor geïnspireerd op gedichten van de Franse dichter Charles Baudelaire uit diens bundel Les Fleurs du mal. De betreffende gedichten van Baudelaire zijn eveneens opgenomen in dit boek [in het Frans].

'De bloemen van het kwaad komen nadrukkelijk in beeld,' schrijft auteur en filosoof Eric Min in zijn inleiding. Hij vervolgt: 'Paepen laat de parfums van het symbolisme nog één keer door studio en galerie wervelen. Laag na laag, haarscherp of wazig, doemen verwelkte en fleurige bloemen, het perfecte [naakte] lichaam en zijn aftakelende alter ego, de schimmen en de schedel op in een vermenging van analoge en digitale opnamen die het finale beeld vormgeven. Huid voelt aan als papier of perkament, het zwart-wit en de diepe, ronde grijstonen herinneren aan etsen of houtskooltekeningen. En altijd kijkt de dood mee tussen de lagen, de listen, de lakens en de regels van dit huiskamertheater. Te mooi om waar te zijn is het, en niet van deze tijd. Het is van alle tijden.'

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jef Paepen


Van dezelfde auteur:

Eric Min

Eric Min studeerde wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkt sinds 1989 voor de cultuurredactie van de krant De Morgen en schrijft ook voor rekto:verso, Staalkaart en Passage. Eerder publiceerde hij succesvolle biografieën van James Ensor en Rik Wouters.