De kleine geschiedenis van de fotografie Bekijk groter

De kleine geschiedenis van de fotografie

Verkrijgbaar

Een nieuwe en innovatieve introductie in de fotografie. Gaat in op 50 belangrijke foto's die van grote invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de fotografie.

Meer details

16,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

De kleine geschiedenis van de fotografie is een nieuwe en innovatieve introductie in de fotografie. Het boek is helder opgebouwd en gaat in op 50 belangrijke foto's die van grote invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de fotografie: van de eerste experimenten aan het begin van de negentiende eeuw tot hedendaagse digitale fotografie. Het maakt fotografieliefhebbers wegwijs in de belangrijkste stromingen, thema's en technieken en laat zien hoe deze met elkaar verbonden zijn.

De tekst is toegankelijk, beknopt en uitvoerig geïllustreerd en legt uit hoe, waarom en wanneer bepaalde foto's de wereld echt veranderden. Het boek staat vol iconische foto's van beroemde topfotografen en laat de verschillende technieken zien waarmee ze gemaakt zijn. Het verklaart bestaand vakjargon en geeft de lezer inzicht in de wereld van de fotografie, zodat hij er optimaal van kan genieten.

Auteurs

Ian Haydn Smith

Ian Haydn Smith is redacteur van de magazines Curzon en BFI Filmmakers. Hij heeft veel geschreven en uitgezonden over film en fotografie.