Voor mijn ogen Bekijk groter

Voor mijn ogen

9789491738258

Verkrijgbaar

Een fotoboek vol luchten en landschappen, vogels en de zee, met als grondtoon melancholie, maar ook met veel gevoel en liefde voor de natuur. John Heymans schreef de inleiding.

Meer details

39,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 268p.
Extra 21 x 29,7 cm - ca. 250 foto's

Meer informatie

Cherry Duyns belicht via documentaires, toneelspel en romans steeds de komische zinloosheid en vergankelijkheid van het bestaan. Nu maakt hij voor het eerst gebruik van foto’s om zijn verhaal te vertellen: Voor mijn ogen, een boek vol luchten en landschappen, vogels en de zee. De grondtoon van al zijn verhalen is melancholie. ‘Melancholie is een manier van kijken. Het heeft te maken met hoe je in het leven bent gezet. Met de ervaringen die je hebt,’ aldus Cherry Duyns. Uit Duyns’ in de loop der jaren gemaakte foto’s zijn voor Voor mijn ogen zo’n 250 beelden gekozen van woeste wolkenluchten en weemoedige zonsondergangen, van verstilde zeeën en kabbelende golven, haast abstracte landschappen en waterpartijen, maar ook van vogelballetten in de lucht, dode vogels en restanten van zogeheten plukplekken. Mensen ontbreken bijna geheel. Uit de foto’s van deze vogelaar spreekt naast melancholie ook veel gevoel en liefde voor de natuur. Tussen de foto’s door zijn korte teksten van Cherry Duyns opgenomen.

John Heymans schreef een verhelderende inleiding.

Auteurs

Cherry Duyns

Cherry Duyns (1944) is vóór alles een verhalenverteller. Daartoe bedient hij zich van uiteenlopende media: film, theater, tv, en nu voor het eerst van foto’s. Hij heeft een bijzonder literair oeuvre op zijn naam staan, met verhalenbundels, romans en opstellen over beeldende kunst. Van zijn talloze films en documentaires zijn er vele onderscheiden. In zijn werk vormt muziek een belangrijke rode draad. Hij maakte theatervoorstellingen en stond ook zelf op het toneel: met schilder en schrijver Armando schreef én speelde Duyns bijna een kwart eeuw Herenleed, zowel voor televisie als in het theater. De ondertitel van dat programma gaat op voor Duyns’ gehele oeuvre: vertellingen van ‘weemoed en verlangen’. Over het werk van Cherry Duyns verscheen in 2006 de monografie Herfstlied van John Heymans, die de inleiding van Voor mijn ogen verzorgt.