Wandelgids naar vrijheid Bekijk groter

Wandelgids naar vrijheid

Filosofeer doeboek en teksten bij vrijheidvanamsterdam.nl

9789491740770

Verkrijgbaar

Een filosofeer doeboek bij de filosofische wandelroutes die op vrijheidvanamsterdam.nl te vinden zijn. Voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar.

Meer details

12,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Levendig Uitgever
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 96p.

Meer informatie

De Wandelgids naar vrijheid is een filosofeer doeboek dat speciaal is samengesteld bij de filosofische wandelroutes die op vrijheidvanamsterdam.nl te vinden zijn.

Bij ieder punt van de wandeling vind je extra filosofische vragen en opdrachten. Deze vragen en opdrachten zijn bedoeld voor leerkrachten en docenten die met groepjes kinderen de wandeling willen lopen en willen filosoferen over vrijheid, voor (groot)ouders die met hun (klein) kinderen het onderwerp vrijheid willen verkennen en verder voor iedereen die houdt van filosoferen.

Daarnaast tref je in dit boekje op papier de teksten aan die op vrijheidvanamsterdam.nl in audiovorm en in geschreven tekst te vinden zijn. Ook vind je twee plattegronden met daarop de twee delen van de route.

De teksten, vragen en opdrachten zijn geschreven voor iedereen vanaf ongeveer tien jaar.

Auteurs

Nanda van Bodegraven

Drs. Nanda van Bodegraven studeerde in 1994 af in de filosofie. Daarnaast volgde ze opleidingen en cursussen in gesprekstechnieken (o.a. socratisch gesprek, gestaltmethodiek, voice dialogue, symbooldrama). Sinds 1998 filosofeert zij met kinderen en publiceerde eerder onder andere 'Spelenderwijs filosoferen met kinderen' en 'kinderen en ... filosoferend ontdekken', naast de onderstaande publicaties bij SWP. Haar specialiteit daarbij is filosofische vraagstukken toegankelijk maken, onder andere door deze te combineren met creatieve- en visuele werkvormen. Naast haar werkzaamheden rondom filosoferen met kinderen is zij werkzaam in het bedrijfsleven als acteur, assessor en adviseur communicatieve vaardigheden.