Je bent er geweest Bekijk groter

Je bent er geweest

9789491740374

Verkrijgbaar

De situatie van kinderen in Israël en Palestina in 24 gedichten en illustraties. Een levendig beeld dat niemand onberoerd laat.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Levendig Uitgever
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 56p.

Meer informatie

Kinderen overal ter wereld zijn in oorlogssituaties en bezette gebieden vaak de dupe van macht en machteloosheid van volwassenen, iets wat zich uitdrukt in geweld.

Arie de Bruin en Len Munnik geven op eigen wijze uiting aan hun verzet tegen deze schendingen van de rechten van de mens en in het bijzonder de rechten van het kind. Zij zijn op bezoek geweest in Israël en Palestina. En wat zij zagen en hoorden laat hen niet meer los ...

In 24 gedichten en illustraties betrekken auteur en illustrator de lezers bij de situatie van kinderen in Israël en Palestina. Een levendig beeld dat niemand onberoerd laat.

De auteur en illustrator zijn geïnspireerd door het gedachtegoed van de Poolse pedagoog en kinderarts Janusz Korczak, van wie uitspraken in dit boekje zijn opgenomen.

Dit boekje is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Vredesorganisatie PAX, Kerk en Wereld, Kairos Palestina, Palestine Link en Vrienden van Sabeel Nederland.

“Een kind dat geslagen wordt, leert slaan; een kind dat gerespecteerd wordt, leert respect” - Janusz Korczak

Auteurs

Arie de Bruin

Arie de Bruin (1947) is leraar en pedagoog. Hij werkte vele jaren in het onderwijs als onderwijzer, directeur p.o., docent pedagogiek, directeur van een opleidingsschool voor kleuteronderwijs, locatiedirecteur pabo, voorzitter College van Bestuur, trainer, coach. Als docent pedagogiek aan een pabo zorgde hij er onder meer voor dat het gedachtegoed van Korczak een plaats kreeg in het curriculum van de opleiding van leraren.
Hij is momenteel voorzitter van de Janusz Korczak Stichting in Nederland en werkzaam voor diverse onderwijsprojecten.


Len Munnik (ill.)