Zoek de spirit Bekijk groter

Zoek de spirit

Oefeningen voor rust, aandacht en concentratie van kinderen

9789491740640

Verkrijgbaar

Spiritizers, oefeningen in mindfulness, uit de methode Kleur op school, een methode levensbeschouwing. Voor speelsheid, bezinning en verbondenheid in de klas.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Levendig Uitgever
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Spiritizers zijn oefeningen die mindfulness, het beschouwen van de dingen die om je heen gebeuren, op een actieve manier uitwerken. Ze richten zich op het beleven, ervaren en verwoorden van wie je bent en waar je staat. Spiritizers geven speelsheid, bezinning en verbondenheid. Ze maken los, verdiepen, verbinden en creëren aandacht.

Je kunt ze gebruiken als oefeningen in mindfulness, maar ook als opening of afsluiting van de dag of een deel van de dag. Ze geven bezinning. Bezinning op het leven om je heen en op je ervaringen en gevoelens van binnen. Spiritizers geven zin, of beter betekenis aan de dingen om je heen en in je zelf. Dat is wat wij levensbeschouwing noemen, betekenis geven aan wat je overkomt, aan wat je bezig houdt en wat er om je heen gebeurt. Levensbeschouwing schakelen we daarom gelijk aan betekenisgeving.

De spiritizers komen voort uit de methode Kleur op school, een methode levensbeschouwing voor alle kinderen ongeacht geloof, cultuur, achtergrond etc. in de lessen in Kleur op school gaat het om betekenisgeving. De spiritizers in dit boek komen uit de methode, die inmiddels tien jaargangen telt en op vele scholen met plezier wordt ingezet.

Met illustraties van Daniëlle Schothorst, Iris Boter, Petra Heeze, Roger Klaassen, Tirza Beekhuis, Wendelien van de Erve 

Auteurs