Vergeet het kind niet Bekijk groter

Vergeet het kind niet

als je de wereld wilt verbeteren

9789491740596

Verkrijgbaar

Dertig gedichten en columns geïnspireerd op het gedachtegoed van Janusz Korczak (1878-1942). Herkenbaar voor ouders en kinderen en uit het leven gegrepen.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Levendig Uitgever
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 48p.

Meer informatie

Dertig gedichten en columns zijn in deze bundel opgenomen geïnspireerd op het gedachtegoed van Janusz Korczak (1878-1942). De gedichten en gedachten leveren herkenning op bij ouders en bij kinderen. Ze zijn uit het leven gegrepen.

Janusz Korzcak leert ons idealen te hebben en die waar te maken, echt te luisteren naar kinderen, vertrouwen te hebben in hun eigen mogelijkheden, die niet altijd stroken met wat de school eist en kinderen een stem te geven.

De Nederlandse Janusz Korczak Stichting, opgericht in 1982, stelt zich ten doel de ideeën van Korczak te verspreiden en daarmee op te komen voor de rechten van het kind waar ook ter wereld. Om het kind niet te vergeten en samen met kinderen de wereld beter te maken.

Auteurs

Arie de Bruin

Arie de Bruin (1947) is leraar en pedagoog. Hij werkte vele jaren in het onderwijs als onderwijzer, directeur p.o., docent pedagogiek, directeur van een opleidingsschool voor kleuteronderwijs, locatiedirecteur pabo, voorzitter College van Bestuur, trainer, coach. Als docent pedagogiek aan een pabo zorgde hij er onder meer voor dat het gedachtegoed van Korczak een plaats kreeg in het curriculum van de opleiding van leraren.
Hij is momenteel voorzitter van de Janusz Korczak Stichting in Nederland en werkzaam voor diverse onderwijsprojecten.