De haat tegen de democratie Bekijk groter

De haat tegen de democratie

9789490334154

Verkrijgbaar

Rancière laat in dit boek zien hoe democratie sinds de Grieken steeds opnieuw is gedefinieerd en stelt dat het vandaag de dag wederom een nieuwe invulling nodig heeft.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Octavo
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

'Er is geen sprake van een "crisis" van de democratie, er is sprake van een groeiende haat tegen de democratie, een ontkenning in daden van alles wat dit woord kan betekenen.'

Voor Jacques Rancière krijgt democratie pas werkelijk betekenis wanneer zij zich in gemeenschappen en instituties op afstand van de staatsmacht ontwikkelt, wanneer gelijkheid niet wordt beperkt tot wetten en vertegenwoordiging van het volk. Het is de haat tegen die brede opvatting van gelijkheid die ons verplicht weer bezit te nemen van de democratische idee in haar meest radicale betekenis.

Met een nieuw voorwoord voor de Nederlandse uitgave.

Auteurs

Jacques Rancière

Jacques Rancière is een van de toonaangevende Franse denkers van dit moment. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan over onderwerpen die uiteenlopen van politiek en de erfenis van het marxisme, tot emancipatie, geschiedschrijving, literatuur, film en esthetiek. Rancière is emeritus hoogleraar filosofie aan de Université Paris 8.