Kritisch en klinisch Bekijk groter

Kritisch en klinisch

Essays over literatuur en filosofie

Verkrijgbaar

Laatste boek dat de Franse filosoof Gilles Deleuze zelf heeft samengesteld. Over de relatie tussen literatuur en filosofie, over schrijvers als Herman Melville, T.E. Lawrence en Leopold von Sacher-Masoch, en filosofen als Kant, Spinoza en Nietzsche.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Octavo
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Kritisch en klinisch verscheen in 1993 en is het laatste boek dat de Franse filosoof Gilles Deleuze zelf heeft samengesteld. Deleuze was zijn leven lang geïnteresseerd in de relatie tussen literatuur en filosofie. Hij was ervan overtuigd dat beide disciplines niet los van elkaar kunnen worden gezien. De wijze waarop literatuur en filosofie met elkaar zijn verweven, toont Deleuze in dit boek in essays over schrijvers als Herman Melville, T.E. Lawrence en Leopold von Sacher-Masoch, en filosofen als Kant, Spinoza en Nietzsche. Meer nog dan een verzameling teksten over literatuur en over Deleuzes favoriete schrijvers is deze essaybundel een pamflet voor het leven.

Vertaald door: Walter van der Star - Nawoord: Sarah Posman
Gepubliceerd met steun van het Franse Ministerie van Cultuur – Centre national du livre; het Institut Français des Pays-Bas/Maison Descartes en de BNP Paribas; Gilles Hondius Foundation; Stichting De Zaaier, Utrecht

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Gilles Deleuze

Gilles Deleuze (1925-1995) is een van de invloedrijkste filosofen uit de twintigste eeuw. Samen met Félix Guattari schreef hij L’Anti-Oedipe (1972) en Mille Plateaux (1980) die beide behoren tot de canon van de moderne filosofie. Vanaf de jaren 1980 richtte hij zijn aandacht steeds meer op beeldende kunst, muziek, film en literatuur.