Inesthetiek: filosofie, kunst, politiek Bekijk groter

Inesthetiek: filosofie, kunst, politiek

Verkrijgbaar

De sleutelteksten van Badiou's kunsttheorie, geplaatst in de context van zijn recente pleidooi voor een nieuwe communisme. Met interviews met Alain Badiou, Simon Critchley en Jonas Staal.

Meer details

20,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Octavo
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

Alain Badiou is een van de meest spraakmakende hedendaagse filosofen. Onder de noemer 'inesthetiek' introduceert Badiou een radicaal nieuwe verhouding tussen kunst en filosofie: kunst is niet langer het passieve onderwerp van kunstbeschouwing, maar vormt de voorwaarde voor het denken, en precies daarin ligt haar politieke betekenis. Alain Badiou. Inesthetiek: filosofie, kunst, politiek bevat de sleutelteksten uit Badiou's kunsttheorie en plaatst deze in de context van zijn recente pleidooi voor een nieuw communisme. Daarnaast onderzoekt een aantal auteurs op kritische wijze de uitgangspunten van Badiou's werk. Interviews met Alain Badiou, Simon Critchley en Jonas Staal bieden een interessante uitweg uit de impasses en clichés die het huidige debat over kunst en politiek bepalen.

Redactie: Joost de Bloois en Ernst van den Hemel. Vertaald door Joost Beerten en Ineke van der Burg.

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door de Jan van Eyck Academie, Maastricht.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Alain Badiou

Alain Badiou (1937) is hoogleraar filosofie aan de École Normale Supérieure in Parijs. Zijn werk is van grote betekenis voor het politieke denken in Frankrijk en daarbuiten en biedt nieuwe perspectieven voor de filosofie van de kunst, o.a. in Petit manuel d'inesthétique (1998) en Logiques des mondes (2006).