Leve de dood? Bekijk groter

Leve de dood?

Sterfelijk zijn in het YOLO-tijdperk

9789463403337

Verkrijgbaar

Dit boek onderzoekt de angst voor de dood en hoe die de afgelopen eeuwen is geëvolueerd. Hoe is het mogelijk om zin te vinden in het bestaan, wanneer we ervan uitgaan dat we enkel over dit ene leven beschikken.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p.

Meer informatie

Is er leven na de dood? Steeds meer mensen in onze moderne westerse cultuur denken van niet. We leven maar één keer en zijn zo in het ‘you only live once’-tijdperk beland. Maar als alles eindigt in het grote Niets, heeft ons leven dan nog wel zin? Is het beste dan maar: zoveel mogelijk genieten en maakt dat ons leven dan toch nog de moeite waard? 

In dit boek onderzoeken we de angst voor de dood en hoe die de afgelopen eeuwen is geëvolueerd. We bekijken hoe denkers, dichters, schrijvers en filmmakers het probleem van de eindigheid hebben proberen op te lossen, vaak op een vreemde en moeilijk acceptabele manier. Uiteindelijk zoeken we hoe het mogelijk is om zin te vinden in het bestaan, wanneer we ervan uitgaan dat we enkel over dit ene leven beschikken.

Gerelateerde titels

Auteurs

Philippe Lepers

Philippe Lepers studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en Nijmegen, waar hij promoveerde met een proefschrift over Nietzsche. Hij is momenteel lector aan de VIVES hogeschool in West-Vlaanderen.