Bundel De mens is geest + Animo

Damonbundel2

Verkrijgbaar

Voordeelbundel. Beide boeken bieden een ander perspectief op het innerlijk leven van de mens als tegenhanger van het materialistische 'wij zijn ons brein'.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2019 en 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p. en 152p.

Meer informatie

In de maand juli koopt u Animo samen met De mens is geest van €39,80 voor €30!
Beide boeken bieden een ander perspectief op het innerlijk leven van de mens als tegenhanger van het materialistische 'wij zijn ons brein'.

Over Animo, Een kleine filosofie van het spelende leven
Ons leven bestaat voor een groot deel uit dagelijkse verplichtingen, zoals studeren, werken en zorgen voor jezelf en anderen. Alleen door aandacht en zorg te besteden aan jezelf, je relaties en je persoonlijkheid, kun je extra glans aan je leven geven. En daarvoor is het nooit te laat. Ongeacht je leeftijd blijft het altijd mogelijk om het leven al spelend en als een kunstwerk te benaderen.
Dit boek pleit voor het spel als een vorm van levenskunst en bevat een kleine filosofie van het spelende leven. Een spelend leven is een leven met animo: een leven met smaak, stijl, plezier, energie en enthousiasme, kortom met bezieling. Animo is daarom een oproep om je leven een speelse lichtheid en kleur te geven door het te benaderen als een spel waarvan je de regels deels zelf vastlegt.

Over De mens is geest, Kierkegaards humanisme
De mens is geest – Volgens Kierkegaard is dat het meest koninklijke wat er over een mens gezegd kan worden. Iedereen heeft naast een uiterlijk leven ook een minstens zo fascinerend innerlijk leven. Met de relatie tussen die binnen- en buitenkant van het menselijke bestaan heeft Kierkegaard zich intensief beziggehouden. Vandaar ook zijn originele en diepzinnige werken over onderwerpen als angst, liefde, vertwijfeling en vertrouwen.
In De mens is geest leidt Andries Visser de lezer op een heldere manier binnen in enkele van de belangrijkste aspecten van Kierkegaards gedachten. Hij laat aan de hand van niet eerder in het Nederlands gepubliceerde brieven en dagboekaantekeningen ook Kierkegaards eigen menselijkheid tot leven komen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Andries Visser

Andries Visser is wiskundige en filosoof. Al meer dan veertig jaar wordt hij geboeid door het gedachtegoed van Kierkegaard. Samen met Lineke Buijs vertaalde hij meer dan tien werken van Kierkegaard en geeft hij lezingen en organiseert hij lees- en studiekringen over zijn werk.


Jeroen Vanheste

Dr. Jeroen Vanheste is docent filosofie aan de Open Universiteit. Hij houdt zich met name bezig met de filosofie van mens en cultuur en met de raakvlakken tussen literatuur en filosofie.
Zijn proefschrift Guardians of the Humanist Legacy handelt over de cultuuropvatting en cultuurkritiek van T.S. Eliot en andere intellectuelen uit het Interbellum.