Bundel Als dan dus daarom + Zo niet, dan toch

Damonbundel1

Verkrijgbaar

Voordeelbundel. Deze boeken bieden een introductie in de taalfilosofie en helpen politieke argumentatie en drogredenen beter te begrijpen. 

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2017 en 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p. en 216p.

Meer informatie

In de maand juli koopt u Als dan dus daarom samen met Zo niet, dan toch van €39,80 voor €30!

Deze boeken bieden een introductie in de taalfilosofie en helpen politieke argumentatie en drogredenen beter te begrijpen. Dat is in de huidige maatschappelijke omstandigheden geen overbodige luxe.

Over Als dan dus daarom, Introductie taalfilosofie
Taal spreekt vanzelf, totdat je stilstaat bij de woorden en hun betekenissen. Dan begint het algauw te duizelen. Is je redenering wel te volgen? Hoe weet je of de ander begrijpt wat jij bedoelt? Weet je eigenlijk zelf wel wat je zegt? Wat maakt jouw uitspraken anders dan het geblaf van een hond of een wekker die afgaat?
Op dit soort vragen wil de taalfilosofie een antwoord geven. Als dan dus daarom is een toegankelijke inleiding in de taalfilosofie die je leidt langs woorden en zinnen, verwijzen en redeneren, structuur en betekenis.

Over Zo niet, dan tochOver ons redeneren en wat daar wel en niet logisch aan is
‘Maar dat is toch logisch?’
‘Dat is helemaal niet logisch.’
‘Ik vind het anders best logisch.’
Het kan gaan over voetbaltactiek, over het meenemen van je paraplu als het misschien gaat regenen, of over een politieke keuze. Maar wat bedoelen we wanneer we zeggen dat iets ‘logisch’ is? Wat is er logisch aan ons redeneren en wat niet? Hoe zeker kunnen we zijn in de keuzes die we maken?
In Zo niet, dan toch komt een parade aan herkenbare redeneringen samen met een filosofische kijk op taal en logica. Dit boek verheldert wat we doen als we redeneren en laat zien hoe dit ons samenleven vormt. Het leidt op toegankelijke en speelse wijze naar de grens waar logica eindigt en verantwoordelijkheid begint. Omdat maar heel weinig echt logisch blijkt.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Sjoerd van der Niet

Sjoerd van der Niet (1985) studeerde filosofie en natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is werkzaam als adviseur voor strategie en argumentatie. Taalfilosofie ziet hij als de speeltuin voor het denken