Ontspiegelingen Bekijk groter

Ontspiegelingen

Drie opstellen over fundamentele filosofische kwesties

9789086842353

Verkrijgbaar

Drie opstellen over essentiële kwesties die binnen de filosofie spelen, namelijk betekenis en metafysica. Jongbloed gaat een dialoog aan met hersenwetenschappers én met metafysici.

Meer details

24,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Ontspiegelingen bestaat uit drie opstellen die handelen over essentiële kwesties die binnen de filosofie – en op hun eigen wijze binnen de wetenschap en het praktische leven – spelen, namelijk betekenis en metafysica.

Het eerste opstel gaat exclusief over betekenis; het is richting gevend voor de beide volgende opstellen, die over betekenissystemen en metafysica gaan. Het tweede opstel, met als titel 'Betekenissystemen', is een soort trait d’union tussen het eerste en het laatste opstel dat in hoge mate het karakter van een dialoog heeft – een dialoog met hersenwetenschappers én met metafysici.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ben Jongbloed

Ben Jongbloed (1942-2020) had zich al jaren in de (theoretische) filosofie verdiept alvorens hij All Inclusive schreef. Hierin zoekt hij vanuit het grensgebied tussen academische en niet-academische filosofie naar fundamenten van menselijke existentie te midden van een verder materiële werkelijkheid. De gekozen uitgangspositie blijkt daarvoor alleszins vruchtbaar te zijn.
Een paar maanden na voltooiing van het manuscript van Ontspiegelingen stierf Ben Jongbloed onverwachts.