In wijsheid sterven Bekijk groter

In wijsheid sterven

Een oefening voor levenden

9789060208632

Verkrijgbaar

Een inspirerende gids voor bewuster leven en sterven. Ontroerende verhalen van mensen die met de dood werden geconfronteerd en degenen die hen daarbij hebben begeleid. Met spirituele reflecties over de geest, de ziel en het geven en ontvangen van liefde.

Meer details

22,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Toorts
Jaar van uitgave 2019, 2de herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 246p.

Meer informatie

Als we met de dood te maken krijgen, zijn we er vaak slecht op voorbereid. Uit het veld geslagen en niet wetend wat we moeten doen of zeggen, houden we onze adem in tot alles weer voorbij is, met als gevolg dat we blijven zitten met gevoelens van spijt en onopgelost verdriet. In wijsheid sterven is een inspirerende gids voor bewuster leven en sterven. Michael Murphy vertelt ontroerende verhalen van mensen die met de dood werden geconfronteerd en degenen die hen daarbij hebben begeleid. Hij weeft die verhalen dooreen met oude mythen en legenden en de inzichten die hij heeft verworven in de tientallen jaren dat hij anderen op hun tocht naar de dood de weg heeft gewezen, en legt steeds de nadruk op de positieve, bevrijdende aspecten van de dood.
Murphy maakt ons deelgenoot van zijn spirituele reflecties over de geest, de ziel en het geven en ontvangen van liefde. We worden betrokken in een visionair ontdekkingsproces, dat de diepten verkent van de essenties van een liefderijk en zinvol leven.

Oorspr. titel: The Wisdom of Dying - vertaling: Stanneke Wagenaar en René van de Weijer

Gerelateerde titels

Auteurs

N. Michael Murphy

N. Michael Murphy was hoogleraar klinische psychiatrie en huisartsgeneeskunde aan het Albany Medical College in Albany, New York. Hij heeft daar ook een hospice opgericht, waar zijn ideeën over bezield leven en sterven centraal staan. Murphy leidde workshops en gaf lezingen in de Verenigde Staten, België, Nederland en Ierland.
Hij is in 2018 overleden.