Kant, Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede Bekijk groter

Kant, Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede

9789463403122

Verkrijgbaar

Academici uit Nederland en België laten hun licht schijnen op Kants tijdloze klassiekers op het vlak van het menselijke kenvermogen, de ethiek, de esthetica en het recht. Een veelzijdige en toegankelijke interpretatie van het glasheldere denkwerk van een van de grootste filosofen ooit.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 328p.

Meer informatie

Met Immanuel Kant (1724-1804) bereikt de westerse filosofie een hoogtepunt en wordt ze de invloedrijke en solide discipline zoals we die vandaag kennen. 

In Kant. Vijftien filosofen over grondslagen en grenzen van de rede laten academici uit Nederland en België hun licht schijnen op Kants tijdloze klassiekers op het vlak van het menselijke kenvermogen, de ethiek, de esthetica en het recht. Zij herinneren hierbij aan de beladen tijd waarin hij leefde en schreef en aan de pennen die Kant in beroering bracht. Het boek is een veelzijdige en toegankelijke interpretatie van het glasheldere denkwerk van een van de grootste filosofen ooit en brengt kanttekeningen aan bij zijn observaties alsook ten opzichte van de ideeën die in onze tijd over zijn werk de ronde doen.

Onder redactie van Paul de Hert, Andreas Kinneging en Maarten Colette
Met bijdragen van Andreas Kinneging, Ann Van Sevenant, Arthur Kok, Bart Labuschagne, Donald Loose, Immanuel Kant, Jacques De Visscher, Jozef Waanders, Maarten Colette, Martin Moors, Michel Huysseune, Niels van Dijk, Paul Cobben, Paul de Hert, Rob Wiche, Xavier Meulders.

Gerelateerde titels