Om de menselijkheid van de cultuur Bekijk groter

Om de menselijkheid van de cultuur

Het streven naar cultuurvernieuwing bij Comenius, in relatie met rozenkruisers en vrijmetselaars

9789463403023

Verkrijgbaar

In dit boek neemt de Tsjechisch-Nederlandse geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) een centrale plaats in. Met zijn filosofie en onderwijsleer wilde hij de menselijkheid in de samenleving bevorderen.

Meer details

17,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

In dit boek neemt de Tsjechisch-Nederlandse geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) een centrale plaats in. Met zijn filosofie en onderwijsleer wilde hij de menselijkheid in de samenleving bevorderen. Hij kwam ervoor op dat mensen met verschillende levensbeschouwelijke visies konden samenwerken om dit doel te helpen realiseren. Ook komen rozenkruisers en vrijmetselaars aan de orde, die reeds in de zestiende en zeventiende eeuw van zich lieten horen. Anders dan de kerken deden, manifesteerden zij een onafhankelijkheid van denken en een streven naar meer menselijkheid in de cultuur.

In hun denken en spreken spelen ook de ideeën van Comenius een rol, direct of indirect, kritisch ondervragend of opbouwend, maar altijd inspirerend.

Gerelateerde titels

Auteurs

H.E.S. Woldring

Prof.dr. H.E.S. Woldring is hoogleraar politieke filosofie aan de Vrije Universiteit en lid van de Eerste Kamer voor het CDA.