Drijfveren Bekijk groter

Drijfveren

Kierkegaard over angst liefde vertwijfeling geloof

9789463403115

Verkrijgbaar

Aan de hand van Kierkegaards ideeën brengt Andries Visser op een eenvoudige manier onze drijfveren en hun achterliggende emoties angst, liefde, geloof, vertwijfeling, onder woorden.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Wat drijft je, wat beweegt je, bij wat je doet, bij de manier waarop je leeft? Zulke vragen zijn niet zo eenvoudig te beantwoorden, maar ze raken wel de kern van ons leven. Vaak genoeg hebben onze diepste drijfveren te maken met achterliggende emoties, zoals angst, liefde, geloof of vertwijfeling. Over elk van deze vier ‘drijfveren’ schreef de Deense filosoof Søren Kierkegaard een heel boek, soms zelfs meerdere.

Aan de hand van Kierkegaards ideeën brengt Andries Visser op een eenvoudige manier die drijfveren onder woorden, zodat wat hijzelf van Kierkegaard geleerd heeft voor anderen eveneens van nut kan zijn. Ook wie al bekend is met het werk van Kierkegaard, zal verrast worden door de frisheid van presentatie en de verscheidenheid aan invalshoeken die hier geboden wordt.

Gerelateerde titels

Auteurs

Andries Visser

Andries Visser is wiskundige en filosoof. Al meer dan veertig jaar wordt hij geboeid door het gedachtegoed van Kierkegaard. Samen met Lineke Buijs vertaalde hij meer dan tien werken van Kierkegaard en geeft hij lezingen en organiseert hij lees- en studiekringen over zijn werk.