Stiefkind van de rede Bekijk groter

Stiefkind van de rede

Essays over de voorwaarden van menselijkheid

9789463402989

Verkrijgbaar

Reeks essays die aantonen welke onvervangbare rol traditie speelt in het menselijk leven en de zinvolheid van het bestaan.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 464p.

Meer informatie

Wat hebben we nodig om ons leven als zinvol te kunnen ervaren? In Stiefkind van de rede staat de samenhang tussen menselijke zingeving en traditie centraal. Peter Abspoel laat zien hoe gemakkelijk er een kloof ontstaat tussen wat we echt nodig hebben en wat we denken nodig te hebben.

In het moderne westerse denken is het geloof in de rede en de vooruitgang over het algemeen de norm. We zijn geneigd traditie te zien in eenvoudige en nostalgische beelden en vooruitgang te denken als de afstand die we daarvan hebben genomen.

In Stiefkind van de rede presenteert Abspoel tegen het heersende anti-traditionalisme echter een belangwekkende visie op traditie en zingeving, waarbij hij de lezer uitdaagt mee te denken. In een reeks essays toont hij welke onvervangbare rol traditie speelt in het menselijk leven en de zinvolheid van het bestaan.

Gerelateerde titels

Auteurs

Peter Abspoel

Peter Abspoel is cultureel antropoloog en filosoof. Eerder verscheen van zijn hand Zingeving in het Westen: Traditie, strijdersethos en christendom.