Religieus atheïsme Bekijk groter

Religieus atheïsme

(Post)moderne filosofen over God en godsdienst

9789463402941

Verkrijgbaar

Dit boek belicht twaalf invloedrijke (post)moderne filosofen die elk in meer of mindere mate ‘atheïst’ worden genoemd en biedt een frisse kijk op actuele godsdienstfilosofie.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Hoe komt het dat Feuerbach, Nietzsche, Wittgenstein, Russell, Sartre of andere filosofische zwaargewichten er niet in geslaagd zijn God definitief uit de westerse wereld te vegen? In Religieus atheïsme bespreekt Erik Meganck twaalf invloedrijke (post)moderne filosofen die elk in meer of mindere mate ‘atheïst’ worden genoemd. Althans, dat leert de karikatuur die men in handboeken en inleidingen vindt. Meganck schoont dit beeld op en biedt aan de hand van hun visie op God en godsdienst een frisse kijk op actuele godsdienstfilosofie, die voorbijgaat aan de moderne spagaat tussen denken en geloven. Dat mondt uit in een rijker atheïsme dan de oppervlakkige variaties op ‘God bestaat niet’. God is dood, leve God!

Gerelateerde titels

Auteurs

Erik Meganck

Erik Meganck studeerde filosofie en theologie. Hij was gastdocent aan het Hoger Instituut voor de Wijsbegeerte in Leuven. Thans is hij docent aan de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen en Humanistiek in Antwerpen.