Alledaagse mijmeringen Bekijk groter

Alledaagse mijmeringen

Een keuze uit de onuitgegeven essays - 1953-1956

9789463402910

Verkrijgbaar

Selectie van een tweehonderd kleine stukjes uit de ongepubliceerde nalatenschap van Cornelis Verhoeven. Oefeningen in bezonken verwondering,

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Samengesteld door Jacques De Visscher en Jean-Pierre Monsieur

In het Nederlands taalgebied is Cornelis Verhoeven nog steeds een van de belangrijkste filosofen. Hij mijmerde veel en moest daarbij opschrijven wat hij bedacht, waarover hij zat te prakkiseren. Vaak ging het om kleine stukjes, haast aforismen, kleine oefeningen in bezonken verwondering, die hij dan onder een titel bracht. Het waren veelal opstellen van niet meer dan duizend of twaalfhonderd woorden die hij als het ware in één ruk schreef. Soms ook waren die opstellen uitvoeriger.

In zijn ongepubliceerde nalatenschap bevindt zich een tweehonderdtal van zulke pennenvruchten, waaruit voor Alledaagse mijmeringen een selectie is gemaakt.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Cornelis Verhoeven

Cornelis Verhoeven (1928-2001) was docent oude talen en hoogleraar in de antieke wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Hij ontwikkelde in de loop der jaren een breed en zeer waardevol oeuvre aan boeken en artikelen. In 1979 werd hem de P.C. Hooftprijs toegekend.