Kierkegaard in discussie Bekijk groter

Kierkegaard in discussie

9789460360596

Verkrijgbaar

Dit boek brengt de reflecties van Kierkegaard in contact met ons eigen denken over kunst, wetenschap, mediacultuur, religie en de pittige opgave authentiek te zijn.

Meer details

17,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Søren Aabye Kierkegaard (1813-1855) was schrijver, filosoof en theoloog in één - en hoe! Met zijn oorspronkelijke, zeer persoonlijke gedachten en zijn grootse stijl is hij nog altijd een inspiratie voor velen. Schrijven was voor Kierkegaard een manier om te ontdekken wie hij was en waarvoor hij wilde leven. Schrijvend wilde hij er ook aan bijdragen dat de enkeling die hij 'zijn lezer noemen mag' tot zichzelf komt. Kierkegaard heeft intens gereflecteerd op het verschijnsel van de publieke opinie, de rol van kunst in het leven, de status van wetenschappelijke kennis en, niet in de laatste plaats, het wel en wee van de religie in zijn tijd. Kierkegaard in discussie brengt zijn reflecties in contact met ons eigen denken over kunst, wetenschap, mediacultuur, religie en de pittige opgave authentiek te zijn. Hedendaagse denkers verschijnen ten tonele om de discussie die dan ontstaat te verrijken.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Onno Zijlstra

Onno Klaas Zijlstra (14 januari 1949) is een Nederlandse filosoof.
Zijlstra promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een proefschrift over de filosofie en cultuurkritiek van de Spaanse filosoof José Ortega y Gasset.
Onno Zijlstra doceerde filosofie aan de Vrije Universiteit, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en de Protestantse Theologische Universiteit. Hij geeft lezingen en cursussen op het terrein van filosofie en esthetica en is lid van de Redactieraad Kierkegaard Werken.