Gevallen vogel Bekijk groter

Gevallen vogel

Kant, Wittgenstein, Nietzsche, Foucault, Agamben, Lyotard achter tralies

9789460361920

Verkrijgbaar

Achter tralies blijken de inzichten van filosofen als Kant, Nietzsche en Lyotard een betekenis te hebben die rijker is dan wat jarenlange wetenschappelijke studie aan het licht brengt.

Meer details

36,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze hardcover met stofomslag
Aantal pagina's 528p.
Extra met leeslint

Meer informatie

Gevallen Vogel is het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal van een hoogleraar Ethiek die vanwege een zedendelict in de gevangenis belandt en vijf jaar later opnieuw, maar valselijk, beschuldigd wordt. Tegelijk is het een openhartig verhaal over filosofie als levensreddende ‘cognitieve therapie’: een manier van denken en begrijpen waardoor je kunt overleven in een ineenstortende wereld. Achter tralies blijken de inzichten van filosofen als Kant, Nietzsche en Lyotard een betekenis te hebben die rijker is dan wat jarenlange wetenschappelijke studie aan het licht brengt.

Geen biografietje naast een filosofietje, maar filosofie in het zicht van de nederlaag. Op welke manier kan filosofie je helpen als je alles dreigt te verliezen?

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Theo van Willigenburg

Theo van Willigenburg (1960) studeerde theologie en filosofie en diende, na zijn promotie in de wijsbegeerte, de universiteit als docent (Universiteit Utrecht) en als hoogleraar (Universiteit van Amserdam en Erasmus Universiteit Rotterdam). Hij publiceerde in binnen- en buitenland over toegepast ethische onderwerpen, meta-ethische vragen (subjectiviteit/objectiviteit en rechtvaardiging van normen en waarden) en over de rol van emoties in morele oordeelsvorming. Hij was bestuurslid van verschillende academische vakverenigingen, zoals de British Society of Ethical Theory, the Society of Applied Philosophy en the European Societas Ethica, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Biothiek en redacteur van enkele tijdschriftredacties. Thans is hij verbonden aan de Kant Academy in Utrecht. Hij is redacteur van het theologisch webmagazine gOdschrift en auteur van verschillende leerboeken.