Achter Darwins horizon Bekijk groter

Achter Darwins horizon

Een religie voor atheïsten

9789460362101

Verkrijgbaar

Een intellectueel avontuur waarin wordt onderzocht wat voor aanwijzingen de natuur lijkt te bieden dat het leven een diepere zin en betekenis heeft.

Meer details

24,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

Als je niet in God gelooft en al helemaal niets moet hebben van al die zweverige esoterie, wat voor ruimte heb je als redelijk mens dan nog om te geloven in een diepere zin achter het bestaan? Dit boek laat op verrassende wijze zien dat die ruimte groter is dan men gewoonlijk veronderstelt.

Achter Darwins horizon is een intellectueel avontuur waarin wordt onderzocht wat voor aanwijzingen de natuur lijkt te bieden dat het leven een diepere zin en betekenis heeft. De vraag is vervolgens niet of deze mogelijke aanwijzingen reëel zijn, maar waar je noodzakelijk in zou moeten geloven om ze serieus te kunnen nemen.

Het boek toont op speelse en toegankelijke wijze aan dat de neodarwinistische evolutietheorie het bestaan van een diepere betekenis achter het leven verrassend genoeg niet noodzakelijk uitsluit, mits men bereid is om een paar aanvullende aannamen te doen omtrent de aard van de natuurwetenschappelijke werkelijkheid. Aannamen die met zich meebrengen dat blind toeval en een verborgen doelgerichtheid in de natuur, heel goed samen kunnen gaan. Het boek laat ook zien dat deze aannamen in het licht van onze moderne kennis van de natuur op zijn minst als redelijk kunnen worden verdedigd.

Het verdwijnen van God uit het wetenschappelijk universum heeft bij velen een gevoel van spirituele leegte achtergelaten. Hoog tijd derhalve, om de ruimte achter Darwins horizon te gaan verkennen.

“Dit is misschien wel de beste apologie van het geloof, of liever gezegd van de opdracht van het geloof, die ik gelezen heb” – Jaap van Heerden

Auteurs

Nick Broers

Dr. Nick Broers is methodoloog en statisticus. Hij werkt als wetenschappelijk onderzoeker en statistiekdocent aan de Universiteit Maastricht.