Wat is liefde? Bekijk groter

Wat is liefde?

Een pleidooi voor herijking

9789463400954

Verkrijgbaar

Grote denkers en invloedrijke theorieën over liefde en relaties, van het vroege Jodendom tot de moderne tijd.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 232p.

Meer informatie

Mensen zijn ervan overtuigd dat ze zonder liefde niet kunnen leven. Wetenschappers stellen unaniem vast dat liefdevolle mensen gezonder en gelukkiger zijn dan mensen die geen liefde kunnen geven en mensen die liefde ontberen. Tegelijkertijd constateren ze dat de moderne mens niet meer weet wat liefde is. 

In Wat is liefde? proberen de auteurs een antwoord te formuleren op deze eeuwenoude vraag. Van het vroege Jodendom en de oude Grieken, via de middeleeuwen naar de moderne tijd nemen de auteurs u mee op een boeiende ontdekkingsreis door de geschiedenis. Tal van grote denkers en invloedrijke theorieën over liefde en relaties passeren de revue. Kunnen zij handvatten bieden om de liefde te herontdekken en te praktiseren?

Dit is het derde boek over het thema liefde van de auteurs Gert Jan Kloens en Grethe van Duijn. Samen ontwikkelden de auteurs het programma VerbeterJeRelatie.nl en geven zij lezingen, workshops en cursussen over de liefde.

De auteurs Grethe van Duijn en Gert Jan Kloens hebben een gratis eBook samengesteld met daarin 22 Quotes uit Wat is liefde? Dit boekje kunt u gratis downloaden door HIER te klikken.

Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan de actie Heel Holland weet wat liefde is, het landelijke programma om de thema’s ‘liefde’ en ‘relatiekwaliteit’ weer onder de aandacht te brengen. De opbrengst van het landelijke programma wordt gebruikt voor de ontwikkeling van e-Health (momenteel voor kankerpatiënten en hun relaties), het ontwikkelen van onderwijsaanbod en wetenschappelijk onderzoek.

Auteurs

Gert Jan Kloens

Dr. Gert Jan Kloens is gepromoveerd psycholoog, cognitief gedragstherapeut, seksuoloog en relatietherapeut. Samen met Grethe van Duijn ontwikkelde hij het programma VerbeterJeRelatie.nl. Daarnaast geven zij lezingen, workshops en cursussen over de liefde.


Gethe van Duijn

Drs. Grethe van Duijn is psycholoog, filosoof, theoloog, gedragstherapeut, relatietherapeut.