Het socratisch gesprek Meedenkers II Bekijk groter

Het socratisch gesprek Meedenkers II

9789055734153

Verkrijgbaar

Kennismaking met en verdieping van de methode van het socratisch gesprek op basis van vragen en voorbeelden van gevoerde gesprekken.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 284p.

Meer informatie

Begeleiders van een socratisch gesprek geven tijdens een dialoog gewoonlijk niet hun mening. In dit boek staan hun vragen, ervaringen, argumenten en inzichten zwart op wit verzameld. Hoe functioneren de verschillende gespreksvormen? Wanneer werken de gespreksregels belemmerend? Wat heeft de socratische methode met waarheid te maken? En met filosofie? Dit soort vragen komt in dit boek aan bod.
De meeste artikelen bevatten voorbeelden van gevoerde gesprekken. Dit maakt deze bundel geschikt als kennismaking met de methode zowel als verdieping van de methode.
Voor deelnemers aan een socratisch gesprek is deze bundel een uitgebreide toelichting op de processen die in zo'n gesprek plaatsvinden. Voor gespreksleiders bevatten de artikelen een rijkdom aan ideeën, tips en argumenten die hun functioneren verhelderen. Diegenen die nooit deelnamen aan een socratisch gesprek wil deze bundel verleiden om het gesprek aan te gaan.

Auteurs

Jos A.M. Delnoij

Jos A.M. Delnoij (1959) is filosoof.  Zij is partner in Governance & Integrity works en adviseert, begeleidt en verzorgt als zodanig integriteitbeleid bij uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland.
Sinds 1997 werkte zij onder de naam Leids Dialoog Centrum als Socratisch gespreksleider en filosofisch coach. Zij verzorgde de internationale opleiding tot socratisch gespreksleider en heeft ervaring  met filosofische gespreksmethoden in verschillende landen waaronder Zwitserland en Groot-Brittannië, in Zuid Afrika en de VS. Zij werkte voor diverse universiteiten en Hogescholen, onder andere was zij docente Rechten aan de Universiteit van Tilburg; momenteel is zij als gastdocente verbonden aan de Haagse Hogeschool. Vanaf 2002 is zij betrokken bij de uitvoering van integriteitbeleid bij de gemeente Amsterdam en Zaanstad.