Moderne levenskunsten, Deel 3 Bekijk groter

Moderne levenskunsten, Deel 3

De mens en de kunst van het leven

9789463401296

Verkrijgbaar

Tien levenskunstoefeningen die rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Oefenen als het kloppend hart van de levenskunst.  

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 252p.

Meer informatie

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel geleefd te worden. Ze hebben moeite met het vinden van rust, het constant keuzes moeten maken en het indelen van hun tijd. Hoe moet je hiermee omgaan? En hoe kun je je leven zin geven?
Levenskunsten spelen in op de behoefte het leven zin te geven. In Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven komen tien levenskunstoefeningen aan bod die daarbij kunnen helpen. De oefeningen maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid, het vertrouwen en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Ze zijn geen pijnstillers, die verdoven en oplossingen voor de korte termijn bieden, maar ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Oefenen als het kloppend hart van de levenskunst. 

Dit is het derde boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum.
Het tweede boek Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander behandelt klassieke filosofen, zoals Socrates, Aristoteles en Seneca en eindigt met Michel de Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst.

Gerelateerde titels

Auteurs

Dick Kleinlugtenbelt

Dick Kleinlugtenbelt is socioloog, filosoof/ethicus en auteur. Hij verzorgt trainingen gespreksleider moreel beraad en geeft op diverse plekken lezingen en cursussen op het gebied van levenskunst, ethiek, socratische gespreksvoering en vriendschap.