Allesomvattende onderwijsleer Bekijk groter

Allesomvattende onderwijsleer

Didactica magna

9789463401432

Verkrijgbaar

De onderwijssituatie die Jan Amos Comenius, grondlegger van didactiek en pedagogiek, beschrijft is achterhaald, maar de onderwerpen die hij bespreekt, zijn nog zeer actueel.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 352p.

Meer informatie

Jan Amos Comenius (1592-1670) staat bekend als grondlegger van de didactiek en de pedagogiek. Zijn Allesomvattende onderwijsleer heeft daaraan sterk bijgedragen en is een echte ‘klassieker’. Met de titel wil Comenius zeggen dat zijn onderwijsleer veelzijdig en volledig is, toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking om zich te ontwikkelen tot evenwichtige personen. De onderwijssituatie die hij beschrijft is achterhaald, maar de onderwerpen die hij bespreekt zijn nog zeer actueel. Zo stelt hij de vraag waarom veel leerlingen met tegenzin en niet met plezier naar school gaan. Of waarom vernieuwingen van het onderwijs vaak niet leiden tot de gewenste verbetering van leerprestaties van leerlingen, c.q. studieprestaties van studenten.

Met deze eigentijdse hertaling is het werk sinds meer dan 100 jaar weer beschikbaar in het Nederlands. Hertaling en annotatie door H.E.S. Woldring.


Auteurs