De mens is geest Bekijk groter

De mens is geest

Kierkegaards humanisme

9789463401852

Verkrijgbaar

In De mens is geest leidt Andries Visser de lezer op een heldere manier binnen in enkele van de belangrijkste aspecten van Kierkegaards gedachten.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijDamon
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's264p.

Meer informatie

De mens is geest – Volgens Kierkegaard is dat het meest koninklijke wat er over een mens gezegd kan worden. Iedereen heeft naast een uiterlijk leven ook een minstens zo fascinerend innerlijk leven. Met de relatie tussen die binnen- en buitenkant van het menselijke bestaan heeft Kierkegaard zich intensief beziggehouden. Vandaar ook zijn originele en diepzinnige werken over onderwerpen als angst, liefde, vertwijfeling en vertrouwen.

In De mens is geest leidt Andries Visser de lezer op een heldere manier binnen in enkele van de belangrijkste aspecten van Kierkegaards gedachten. Hij laat aan de hand van niet eerder in het Nederlands gepubliceerde brieven en dagboekaantekeningen ook Kierkegaards eigen menselijkheid tot leven komen.

Auteurs

Andries Visser

Andries Visser is wiskundige en filosoof. Al meer dan veertig jaar wordt hij geboeid door het gedachtegoed van Kierkegaard. Over het werk van Kierkegaard geeft hij samen met zijn vrouw Lineke Buijs lezingen en organiseert hij lees- en studiekringen. Van zijn hand verscheen bij Uitgeverij Damon Vrees en beven en Wat de liefde doet.