Misleid door toeval (midprice) Bekijk groter

Misleid door toeval (midprice)

Over de rol van geluk in de economie en het leven

9789057125164

Verkrijgbaar

Nassim Nicholas Taleb bespreekt het verschil tussen ruis en informatie en verkent de aard van toeval en verandert de manier waarop je denkt over succes in het leven.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 280p.

Meer informatie

Waarom is de een succesvoller dan de ander? Door talent of vaardigheden, of door iets onvoorspelbaars als toeval? Had de wereld er ook anders uit kunnen zien?

Nassim Nicholas Taleb bespreekt het verschil tussen ruis en informatie en verkent de aard van toeval in een onderhoudende tocht langs het hof van Croesus, Wall Street en de financiële wereld, Russisch roulette, Monte Carlo-methoden, de filosofieën van Kant en Popper, de literatuur, de politiek en de natuurwetenschappen. Misleid door toeval verandert de manier waarop je denkt over succes in het leven.

Auteurs

Nassim Nicholas Taleb

Nassim Nicholas Taleb heeft zijn leven gewijd aan problemen van onzekerheid, waarschijnlijkheid en kennis, en gewerkt als zakenman-handelaar, filosofisch essayist en academisch onderzoeker. Hoewel hij zijn tijd nu vooral ofwel in intense afzondering werkend doorbrengt in zijn studeerkamer, of flanerend of nadenkend in cafés overal ter wereld, is hij op dit moment Distinguished Professor of Risk Engineering aan de Tandon School of Engineering van New York University. Zijn voornaamste aandachtsgebied is 'besluitvorming onder opaciteit', dat wil zeggen een kaart en een protocol voor hoe we moeten leven in een wereld die we niet begrijpen.
Zijn boeken zijn uitgegeven in zevenendertig talen.
Taleb vindt dat prijzen, eredoctoraten, onderscheidingen en ceremonialisme kennis degraderen tot een kijksport.Zie ook Taleb's MOOCs (Massive Open Online Courses) op YouTube.
Zie ook de website van de auteur.

(Foto: Cynthia Taleb)


Persartikels

‘Terecht een bestseller.’ - NRC Handelsblad

‘Een hartstochtelijk pleidooi om kritisch te denken (...) robuust, smakelijk en zelfverzekerd opgeschreven.' - de Volkskrant
‘[Taleb] is Wall Streets voornaamste dissident. (...) [Misleid door toeval] is voor traditionele Wall Street-wijsheid ongeveer wat Maarten Luthers stellingen waren voor de katholieke kerk.’ - Malcolm Gladwell in The New Yorker

‘Uitstekend en tot nadenken stemmend... een vermakelijk boek’ - Financial Times

‘Een van de meest geniale boeken ooit’ - Fortune