Denken over liefde hoeft geen schrik aan te jagen Bekijk groter

Denken over liefde hoeft geen schrik aan te jagen

9789082894202

Verkrijgbaar

De kijk van een cognitiefilosoof op het eeuwenoude thema van de spanningen die in elke relatie aanwezig zijn, romantische en andere. Een nieuwe, jonge en vrouwelijke stem in de sociale filosofie.

Meer details

12,99 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijLetterwerk
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's64p.

Meer informatie

Wat gebeurt er allemaal in relaties?

We raken gefrustreerd wanneer een vriend niet terugbelt. We missen een geliefde die ver weg is. We komen elkaar tegen op straat. We vrijen. We voelen ons eenzaam. Soms terwijl we vrijen.

We voelen ons diep met iemand verbonden. We verwachten veel. We doen ons best om niet te veel te verwachten. Soms lukt dat, en dan kunnen we elkaar echt ontmoeten.

Dit boek gaat over de spanningen die in elke relatie aanwezig zijn. In romantische relaties, maar ook in andere. Je verhoudt je tot de anderen en tot jezelf. Maar je verhoudt je ook tot de verhouding zelf.

Dat is een nieuw idee in de cognitiewetenschappen. Daar gaat het veel vaker over kennen, dan over liefhebben. Maar wat als kennen en liefhebben eigenlijk heel dicht bij elkaar zouden liggen?

In dit boek breekt cognitiefilosoof Hanne De Jaegher een lans om kennen en liefhebben samen te bestuderen. Want allebei zijn het geëngageerde relaties vol spanningen. Zo schrijft de auteur een wonderlijk nieuw hoofdstuk in de filosofie van de liefde.

Auteurs

Hanne De Jaegher

Hanne De Jaegher is cognitiefilosoof. Ze deed onderzoek aan de universiteiten van Sussex en Heidelberg. Vandaag is ze Ramón y Cajal Research Fellow aan de Universiteit van het Baskenland (San Sebastian).