Skin in the game Bekijk groter

Skin in the game

Verborgen asymmetrieën in het dagelijks leven

9789057125072

Verkrijgbaar

Taleb gooit vele heilige huisjes omver: over risico, beloning, politiek, godsdienst, financiën en persoonlijke verantwoordelijkheid. Zijn meest provocerende en praktische boek ooit.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

Nassim Nicholas Taleb, auteur van de bestseller De Zwarte Zwaan, gooit vele heilige huisjes omver in zijn meest provocerende en praktische boek ooit: over rationaliteit en risico, kansen en beloning, commercie en efficiëntie, geloof en religie, rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid, onzekerheid en de betrouwbaarheid van kennis.

Skin in the game draait erom of je iets te verliezen hebt. Het houdt in dat je niet let op wat mensen zeggen, maar op wat ze doen en hoe ver ze hun nek uitsteken.

Nassim Nicholas Taleb zet aan het denken met prikkelende inzichten, zoals:

  • intolerante minderheden beheersen de wereld
  • je kunt een intellectueel zijn, maar nog steeds een idioot
  • problemen ontstaan door ingewikkelde oplossingen waarvoor iemand betaald is
  • ethiek kun je moeilijk los zien van kennis en competentie
  • hoe je bullshit kunt herkennen

Auteurs

Nassim Nicholas Taleb

Nassim Nicholas Taleb heeft zijn leven gewijd aan problemen van onzekerheid, waarschijnlijkheid en kennis, en gewerkt als zakenman-handelaar, filosofisch essayist en academisch onderzoeker. Hoewel hij zijn tijd nu vooral ofwel in intense afzondering werkend doorbrengt in zijn studeerkamer, of flanerend of nadenkend in cafés overal ter wereld, is hij op dit moment Distinguished Professor of Risk Engineering aan de Tandon School of Engineering van New York University. Zijn voornaamste aandachtsgebied is 'besluitvorming onder opaciteit', dat wil zeggen een kaart en een protocol voor hoe we moeten leven in een wereld die we niet begrijpen.
Zijn boeken zijn uitgegeven in zevenendertig talen.
Taleb vindt dat prijzen, eredoctoraten, onderscheidingen en ceremonialisme kennis degraderen tot een kijksport.Zie ook Taleb's MOOCs (Massive Open Online Courses) op YouTube.
Zie ook de website van de auteur.

(Foto: Cynthia Taleb)


Persartikels

‘Taleb is echt een significante filosoof (…) iemand die met de kracht, originaliteit en oprechtheid van zijn ideeën in staat is om de manier waarop we de structuur van de wereld beschouwen, te veranderen.’ – John Gray, GQ

‘Het grote plaatje dat hij schetst, is krachtig beargumenteerd.’ – The Times