De mus vliegt waar ooit de adelaar zweefde Bekijk groter

De mus vliegt waar ooit de adelaar zweefde

Een ironische beschouwing over macht

9789086841547

Verkrijgbaar

Dit boek probeert een origineel perspectief op macht te bieden door het onderwerp te beschrijven aan de hand van de carrières en de gedachten van een aantal zeer uiteenlopende personen.

Meer details

29,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 400p.
Extra met leeslint

Meer informatie

Iedereen weet wat macht is. We hebben er voortdurend mee te maken. Allemaal kennen we de afhankelijkheidsrelaties die samenhangen met het begrip ‘macht’. Desondanks is het juist door zijn veelkoppigheid een moeilijk, zelfs vloeibaar begrip. Dat is dan ook de reden dat er veel over is geschreven. Dit boek probeert een origineel perspectief te bieden door het onderwerp te beschrijven aan de hand van de carrières en de gedachten van een aantal zeer uiteenlopende personen. Van de Griekse tiran Kritias en zijn opmerkelijke oom Plato tot aan de rebelse Adriaen Koerbagh en de scherpzinnige denker Baruch de Spinoza. Van de beroemde redenaar Cicero tot aan het revolutionaire heethoofd Louis Antoine Saint-Just.

Auteurs

Willem Gooijer

Willem Gooijer studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na werkzaam te zijn geweest in zowel de publieke als de private sector volgde hij verschillende cursussen filosofie aan dezelfde universiteit om de diepere keerzijde van zijn oorspronkelijke studie te ontdekken. Dit resulteerde in 2008 in een omvangrijke studie naar de hoogte- en dieptepunten in de filosofische traditie, getiteld: De tempel van Delphi. In de jaren daarna publiceerde hij Ik ben Odysseus, een eigenzinnige visie op de inhoud en de betekenis van oude Griekse mythen, en Het voorbij tegemoet, een filosofische verkenning naar de wijze waarop de mens met zijn sterfelijkheid is omgegaan.