Goed ouder worden


Nederlands | 09-09-2011 |

9789088502439

Paperback / softback


€ 24,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

In Westerse landen is de levensverwachting dermate gestegen dat veel mensen een relatief lang leven als oudere zullen leiden. De vraag wat goed ouder worden is, krijgt daarom steeds meer aandacht. Het debat hierover is echter nogal eenzijdig. De nadruk ligt vooral op de (economische) positie van ouderen in de samenleving of op biologische processen en lichamelijke veroudering. Dit boek biedt een tegenwicht tegen het dominante beleidsmatige, financiële, biologische en medische discours en stelt andere vragen bij het ouder worden centraal, namelijk morele vragen en zingevingsvragen.

De vraag wat goed ouder worden is, kan op existentieel niveau niet voor iedereen hetzelfde antwoord krijgen. Wel is een aantal overwegingen te geven over eindigheid, kwetsbaarheid, menselijke waardigheid, verbondenheid, weerbaarheid, welzijn en zingeving. Al deze thema s komen in deze bundel aan bod.

Goed Ouder Worden is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de vraag wat goed ouder worden is en hoe kan worden bevorderd dat mensen goed ouder worden.

Details

EAN :9789088502439
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  09-09-2011
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :160 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :340 gr
Status : Bestelbaar