Antifragiel Bekijk groter

Antifragiel

Dingen die baat hebben bij wanorde

9789057122828

Verkrijgbaar

Het vervolg op de bestseller De Zwarte Zwaan en meteen het sluitstuk van het filosofisch oeuvre van Nassim Nicholas Taleb over onzekerheid, risico en menselijk falen. Hoe overleef je in een wereld die zich niet laat voorspellen?

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 522p.

Meer informatie

De bestseller De Zwarte Zwaan is volgens NRC Handelsblad een van de 25 wetenschappelijke boeken die je gelezen moet hebben. Antifragiel is het vervolg erop, en meteen het magnum opus van Nassim Nicholas Taleb het sluitstuk van zijn filosofisch oeuvre over onzekerheid, risico en menselijk falen.

Antifragiel leert ons hoe we moeten handelen en leven in een wereld vol chaos, hoe we moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiliteit is meer dan veerkracht of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen. Wie antifragiel is, is dol op chaos en wordt er beter van, zoals het veelkoppige monster Hydra uit de Griekse mythologie: elke keer als een van zijn koppen werd afgehakt, groeiden er twee voor terug.

Antifragiliteit schuilt in alles wat met de tijd verandert: evolutie, ideeën, politieke systemen, cultureel of economisch succes, recepten, geruchten, onlusten, opkomende steden, rechtssystemen, bacteriële weerstand, de menselijke soort...

Antifragiel is erudiet, geestig en leerzaam: hoe overleef je in een wereld die zich niet laat voorspellen?

Auteurs

Nassim Nicholas Taleb

Nassim Nicholas Taleb heeft zijn leven gewijd aan problemen van onzekerheid, waarschijnlijkheid en kennis, en gewerkt als zakenman-handelaar, filosofisch essayist en academisch onderzoeker. Hoewel hij zijn tijd nu vooral ofwel in intense afzondering werkend doorbrengt in zijn studeerkamer, of flanerend of nadenkend in cafés overal ter wereld, is hij op dit moment Distinguished Professor of Risk Engineering aan de Tandon School of Engineering van New York University. Zijn voornaamste aandachtsgebied is 'besluitvorming onder opaciteit', dat wil zeggen een kaart en een protocol voor hoe we moeten leven in een wereld die we niet begrijpen.
Zijn boeken zijn uitgegeven in zevenendertig talen.
Taleb vindt dat prijzen, eredoctoraten, onderscheidingen en ceremonialisme kennis degraderen tot een kijksport.Zie ook Taleb's MOOCs (Massive Open Online Courses) op YouTube.
Zie ook de website van de auteur.

(Foto: Cynthia Taleb)