Wat is God? Bekijk groter

Wat is God?

Wetenschappers & kunstenaars op zoek

9789068687293

Verkrijgbaar

Ton de Kok geeft met een journalistieke pen in een persoonlijk document een boeiend beeld van de bestaansworsteling van 25 wetenschappers en kunstenaars met de vraag Wat is God?

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 320p.

Meer informatie

Waarom is er iets en niet niets? Een adembenemende gedachte voor wie er even bij stilstaat. En omdat er iets is: het universum, de wereld, huis, tuin en keuken, stellen we ons vaak de beklemmende vraag wat eigenlijk de zin van dit alles is. Vijfentwintighonderd jaar lang hebben filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars met dat mysterie geworsteld.

Na de filosofen en schrijvers uit zijn eerste boek sluit Ton de Kok zijn zoektocht naar het Westerse rationeelreligieuze denken over het bestaansmysterie af met wetenschappers en kunstenaars. Ook dit boek kan à la carte worden gelezen. Iedere individuele worsteling heeft een uniek karakter. Wilt u weten hoe religieus de toppers onder de wetenschappers waren, lees dan de relativiteitstheoreticus Albert Einstein en de kwantumtheoreticus Max Planck. Vraagt u zich af hoe kunstenaars het bestaansmysterie in hun werk uitbeeldden, sla dan Munch, Van Gogh en Mahler op. Wilt u over mooie religiositeit lezen, pak dan Arvo Pärt.

Ook de portretten van onder meer de psychiaters Sigmund Freud en Herman van Praag, en de nanofysicus Cees Dekker zijn pareltjes om te lezen. Ton de Kok geeft met een journalistieke pen in een persoonlijk document een boeiend beeld van de bestaansworsteling van 25 wetenschappers en kunstenaars met de vraag Wat is God?

Auteurs