Fietsen over de ViaRhôna Bekijk groter

Fietsen over de ViaRhôna

Van Genève naar de Middellandse Zee

9789077056356

Verkrijgbaar

Een ontdekkingsreis op de fiets door het voortdurend veranderend landschap langs de Rhône. Indrukwekkende natuur en een rijkdom aan cultureel erfgoed. 600 km grotendeels autovrij en behalve in het begin weinig hoogteverschillen. Ook geschikt voor kinderen

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

colofonspiraalband - 146p. - geheel in kleur
jaar2017
UitgeverijReCreatief Fietsen

Meer informatie

De ViaRhôna is een ontdekkingsreis door een voortdurend veranderend landschap. Nu eens is de Rhône een wild stromende rivier met meanderende nevengeulen, dan weer een getemde, rechte waterloop. Indrukwekkende bergcoulissen en kloven worden afgewisseld door stuwmeren en spiegelende watervlakten en beboste oevers maken plaats voor fruitboomgaarden en wijnbouwterrassen van de Côtes du Rhône. Aan het eind wacht de eindeloze moerasvlakte van de Camargue en lonkt de Méditerranée. Onderweg bieden Lyon, Vienne, Avignon en Arles een rijkdom aan cultureel erfgoed.

Fietsen over de ViaRhôna beschrijft een ruim 600 km lange, grotendeels autovrije, fietsroute die de Rhône volgt van Genève naar de Plage Napoléon aan de Middellandse Zee. Ook wordt 130 km aan alternatieve route beschreven.
Behalve in het begin kent de route weinig hoogteverschillen. Er zijn goede aansluitingen op de trein.
Grote delen van de ViaRhôna lenen zich prima om met kinderen te fietsen.

Auteurs