Fietsen langs het Canal du Midi en het Canal de Garonne Bekijk groter

Fietsen langs het Canal du Midi en het Canal de Garonne

tussen Sèt aan de Middellandse Zee en Bordeaux

9789077056301

Verkrijgbaar

Een cultuur-historische fietsroute langs een van de oudste Europese kanalen. Geschikt voor iedereen, jong of oud, getraind of niet.

Meer details

20,50 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijReCreatief Fietsen
Jaar van uitgave2013, 3de herziene druk
Bindwijzespiraalband
Aantal pagina's160p.
Extrageheel in kleur

Meer informatie

Het Canal du Midi slingert door het prachtige Zuid-Franse landschap van Sète aan de Middellandse Zee naar Toulouse aan de Garonne, en gaat daarbij dwars door enkele schitterende oude steden. Deze fietsroute loopt over de oude jaagpaden langs het kanaal en volgt vanaf Toulouse het Canal de Garonne, waarmee het Canal du Midi een directe verbinding met de Atlantische Oceaan heeft. Het laatste gedeelte naar Bordeaux gaat over een voormalige spoorlijn, de Voie Verte Roger Lapébie. Omdat beide kanalen en de spoorlijn nagenoeg op gelijke hoogte blijven, is deze fietsroute geschikt voor iedereen, jong of oud, getraind of niet.Langs het Canal du Midi zijn de jaagpaden voor een belangrijk deel onverhard en soms flink hobbelig, waardoor het ook een uitdagende route is.

De fietsroute is bijna 525 km lang en in beide richtingen beschreven. Ook aftakkingen naar Narbonne, langs de Rigoles dAlimentation, naar Montauban en onderlangs Bordeaux naar Cap Ferret zijn in de gids opgenomen.

Auteurs