Fietsen vanuit Tilburg Bekijk groter

Fietsen vanuit Tilburg

9789077056073

Verkrijgbaar

Praktische fietsgids met 9 zorgvuldig beschreven fietsroutes die door een grote diversiteit aan landschapstypen rond Tilburg voeren.

Meer details

9,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij ReCreatief Fietsen
Jaar van uitgave 2009
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 96p.

Meer informatie

Tilburg is een middelgrote, fietsvriendelijke stad met diverse speciaal aangelegde vrije fietswegen die vanuit het centrum snel naar de randen voeren. Aantrekkelijke fietspaden over het tracé van de voormalige spoorlijn Tilburg-Baarle en langs het Wilhelminakanaal brengen vervolgens de aangrenzende natuurgebieden binnen handbereik.

De 9 zorgvuldig beschreven fietsroutes voeren door een grote diversiteit aan landschapstypen die kenmerkend zijn voor midden-Brabant. Zo wordt ten noordwesten van Tilburg de Langstraat doorkruist, het laaggelegen polderachtige landschap met het riviertje de Donge waarlangs eertijds talloze leerlooierijen waren gevestigd.

Boven Tilburg liggen ook de Loonse en Drunense Duinen met het op één na grootste stuifzand gebied van Europa, recentelijk tot Nationaal Park gepromoveerd en goed ontsloten door autovrije fietspaden. Aan de noordrand wordt het begrensd door het Drongelens kanaal waarlangs een goed beschutte autovrije fietsroute loopt. Ten oosten van Tilburg is het aangenaam fietsen door de Oisterwijkse bossen en vennen en het grote natuurgebied de Kampina dat zich bijna tot aan Boxtel uitstrekt.

Verder naar het zuiden tegen de Belgische grens liggen ook diverse fraaie restanten van het oude Kempenlandschap zoals de parkachtige landgoederen Gorp en Rovert en landgoed de Utrecht. De bij fietsers uit de regio alom bekende pleisterplaats In den Bockenrijder is hier het aangewezen pauzepunt op twee van de negen fietsroutes in dit boekje.

Ten zuidoosten van Tilburg brengen weer andere routes u onder meer in het Belgische Poppel en in Baarle-Nassau dat curieuze samenraapsel van 27 Belgische en 3 Nederlandse enclaves of voeren u kilometers lang door de uitgestrekte Chaamse bossen tot bij Breda.

De fietsroutes zijn geschikt voor recreatieve fietsers, beginnen en eindigen bij het NS-station in het centrum, variëren in lengte, maar zijn allemaal in één dag te fietsen.