Fietsen vanuit Zandvoort Bekijk groter

Fietsen vanuit Zandvoort

9789077056127

Verkrijgbaar

6,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijReCreatief Fietsen
Jaar van uitgave2008
Bindwijzespiraalband
Aantal pagina's80p.

Meer informatie

Strandrecreatie is al decennia lang beeldbepalend voor Zandvoort. Wie kent niet het deuntje 'We gaan naar Zandvoort, al aan de zee'? Tegenwoordig denken we niet meer in de eerste plaats aan de picknickmand met koffie en broodjes, maar aan het strand met een keur aan strandpaviljoens en aan een levendige boulevard met een prachtig uitzicht over zee.

Wie echter wat verder kijkt weet dat het dorp zelf ook zijn bezienswaardigheden kent en ook een voortreffelijke uitvalsbasis is om heerlijk te wandelen of te fietsen. Zandvoort ligt temidden van twee grote duingebieden waar bezoekers kunnen genieten van oerHollandse duinlandschappen. Beide gebieden zijn voorzien van mooie verharde en onverharde paden.

Het is echter niet altijd zonnig en op zo'n dag is een 'duik' in het culturele verleden van Zandvoort een aanrader. Het is een misvatting te denken dat badplaats Zandvoort op cultureel gebied niets te bieden heeft. Voor geïnteresseerden is een bezoek aan het Cultureel Centrum zeker een aanrader. Naast werken uit het verleden zijn ook werken van hedendaagse kunstenaars te zien.

Alle fietsroutes in dit boekje beginnen vóór het voormalige VVV-kantoor op de hoek van de Schoolstraat en de Louis Davidsstraat, in het centrum van Zandvoort. Het routeboekje is voorzien van heldere digitaal getekende kaarten en ruim geïllustreerd met foto's.